№1' 2023 «Домедична допомога: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій»
Спецвипуск

№1' 2023 «Домедична допомога: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій»

Унікальне тематичне видання від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека», яке виходить щокварталу і за наповненням є справжнім підручником з вузькопрофільною інформацією.

Спеціальний випуск доступний як у наборі із журналом «Охорона праці і пожежна безпека», так і окремо.


Існує термін так званої «золотої години», тобто часу, коли постраждалому можна надати найдієвішу домедичну допомогу, і саме Спецвипуск №1' 2023 «Домедична допомога: як зберегти життя/здоров’я потерпілого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій» надасть вам детальні алгоритми дій та пам’ятки — що треба знати та що робити, аби врятувати життя та зберегти здоров’я громадян.

В спецвипуску ви дізнаєтесь:

  • як діяти при виникненні забоїв, переломів, кровотеч, опіків, уражень електричним струмом
  • як допомогти пораненим під час збройних протистоянь та транспортуванні їх в укриття 
  • багато іншого про дії при виникненні загрозливих станів для життя


Відповідно до с. 18 Закону України «Про охорону праці» та п. 3.1 гл. 3 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, працівники під час прийняття на роботу і в процесі роботи повинні проходити за рахунок роботодавця навчання та перевірку знань з питань надання домедичної (першої медичної) допомоги потерпілим від нещасних випадків.

знак оклику Особливо актуальним є питання отримання таких знань у період воєнного стану, коли російські війська  обстрілюють населені пункти, є високий ризик виникнення надзвичайних ситуацій стихійного чи техногенного характеру, а працівники можуть дістати травми під час бойових дій на території та поблизу підприємств.


Практичний посібник «Домедична допомога: як зберегти життя/здоров’я постраждалого + практичний кейс про правила в умовах бойових дій» створений спільно з викладачами кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Національного медичного університету імені О. О. Богомольця та ґрунтується на нових редакціях Порядків надання домедичної допомоги особам при невідкладних станах, затверджених наказом МОЗ у 2022 році.


Запам’ятайте, що профілактика травмувань має стати одним з головних питань, яке стосується будь-якого підприємства та дозволить уникнути нещасних випадків, а вміння надати домедичну допомогу дозволить вплинути на питання втрати постраждалим працездатності.

Вихідні дані:
Мова видання: українська
Формат (розмір): електронна версія
Обсяг: 72-96 с.
Періодичність: виходить раз у квартал
Професійний портал: oppb.com.ua
Живий журнал: e.sv.oppb.com.ua
Консультації та замовлення за телефоном: 0 (800) 219-977

Цена за минимальный срок подписки 510 грн
Купить